Venevuokrausta  Saimaalla 
     

TÄÄLTÄ VOIT LUKEA TOIMINTAMME ONNISTUMISET JA EPÄONNISTUMISET


26.11.2021

VENEILYN TILASTOA
Veneilykaudelta 2021 on kerrottavana myös tilastoa veneiden käytöstä. Jokaiseen veneeseen tuli moottorin käyttöä keskimäärin 70 tuntia.
Yhden veneen (Navis 1 / Honda) kohdalla ajettu matka oli pienin, joka ilmeisesti johtui siitä, että sillä olivatkin olleet liikkeellä jär­vi­luon­nossanautiskelijat.

Suosituimmat vuokra-ajat olivat kuusi, tai kahdeksan tuntia, eli päiväretki valoisana aikana. Neljän tunnin veneilijöiltä taas saimme kuulla palautteena kommentin: Tänne onkin tultava seuraavan kerran oikein ajan kanssa. Pisimmät vuokra-ajat olivatkin jopa kaksi viikkoa.

On suuri etu, että veneiden vuokraus ja huolto tapahtuvat samassa toimipaikassa, Anttolan Kone ja Urheilussa. Tällöin tieto kaluston ja varusteiden käytettävyydestä on reaaliaikainen. Tämän lisäksi venevauriot (lujitemuovityöt) hoitaa Pellos Marin Ristiinassa.

Kokonaisuutena kausi 2021 Anttolan Satamassa oli parempi kuin odotimme. Asiakkaamme olivat kotimaasta, ja eivät ehkä vielä niin järviluonnosta innostuneita, kuin olisi voinut odottaa.17.08.2021

MIKÄ VENEILLE NIMEKSI?

Vuokrattavien AMT 165 BR veneiden NAVIS nimestä on virinnyt keskustelua kesän kuluessa. Kun kaikki kolme venettä olivat pihassa, tuli ajatus, miksi ei tällaiselle mökkiveneellekin voisi antaa nimeä. 

Nimen pitäisi olla vieraskielinen, kuten nykyään on tapana. Siispä Suomi-Latina sanakirjasta vastine sanalle vene, joka on navis. Ja myös samoin, koska veneitä käytetään järviluonnossa liikkumiseen, eli tapahtuma on englanniksi nature visit (luontovierailu). Näiden sanojen alkutavut yhdistämällä muodostuu myös NAVIS. Lisäksi sanan jatkoksi vielä järjestysnumero erottamaan veneet toisistaan.

Siinä siis nimi veneille.